Sevgili öğrenciler, ders kaydı esnasında aşağıda belirtilen hususlara özen gösterilmesi sizlere en iyi kayıt hizmeti verilebilmesi açısından önem arz etmektedir. Ders kaydı pandemi dolayısıyla e-posta ile gerçekleştirilecektir.

1. İkinci kez ders alacak olan öğrencilerin danışman atamalarının (eğer yapılmadıysa) ders kaydından iki hafta önce yapılması gerekmektedir. İkinci kez ders alacak öğrencilerin ders kayıtları Koordinatör tarafından yapılamadığı için mağduriyetler doğmaktadır. Ayrıca, ders kayıtları haftasında Koordinatör ders kayıtlarıyla ilgilenmek zorunda olduğu için danışman atamalarında gecikmeler yaşanmakta ve doğal olarak ders kayıtları aksamaktadır. Sonuç olarak bazı öğrencilerin kayıtları yapılamamakta ve bazı öğrenciler ise kontenjanlar dolduğu için istedikleri dersleri alamamaktadır.

2. İlk kez veya ikinci kez ders kaydı yaptıracak öğrencilerimizin kayıtlardan önce mutlaka Öğrenci İşleri sistemine girerek durumlarında bir değişiklik olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Bazı öğrenciler ders kaydı için başvurduğu esnada kayıtlarında HOLD olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum zamanında ödenmeyen harçlarla ilgilidir. Kayıt esnasında gerekli ücret ödendikten sonra bu HOLD kaldırılmaktadır. Bu durum yine gecikmelere sebep olmaktadır. Öğrencinin kayıt olmadan önce böyle bir durumun olup olmadığını öğrenci işlerinde sorgulayarak öğrenmelidir.

3. İlk kez (ikinci kez kayıt yaptıracaklar danışman hocasıyla) ders kaydı yaptıracak olan öğrenciler ders alma kriterlerine göre belirledikleri dersleri aşağıda belirtilen formatta Prof. Dr. Ahmet Cansız’a e-posta ile bildirmeleri gerekmektedir (acansiz@itu.edu.tr). E-postanın konu kısmına Ders Kaydı yazılması diğer postalarla karışmaması açısından önemlidir. İstenilen formatta ve bilgi eksikliği sebebiyle doğacak sonuçlardan öğrenci sorumludur. Eski/yeni öğrencilerin toplamı 80’nin üzerinde olduğu için ve bu kayıtları sadece koordinatör yapabildiği için bu konuda göstereceğiniz özen kayıt işlemlerinin daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.
Öğrenci Adı, soyadı:
Öğrenci No:
Student pin:
Ders adı, Kodu,CRN:

4. Öğrencilerin alacağı dersler ve kontenjanlar belli olup bu dersleri haftalık programları ve kontenjanları değişmemektedir. Her ne sebeple olursa olsun öğrencilerin dersi veren öğretim üyesine başvurarak kontenjanı artırması söz konusu değildir. Bu sebeple, kontenjan sıkıntısı yaşamamak için alacağınız dersleri önceden belirleyerek danışman hocanıza veya ilk kez kayıt yaptıracaksanız koordinatöre zamanında bildirmeniz gerekmektedir. Koordinatör ders kayıtlarını gelen e-postaları sıraya sokarak yapmaktadır.

5. Derslerin add/drop yapılması: Dersler add/drop haftasında yapılmaktadır. Ders alma haftasında lütfen kesin almayı düşünmediğiniz dersi (sonra nasıl olsa drop ederim diye) almayın. Unutmayın, gereksiz yere aldığınız bir dersin kontenjanının dolması bir başka öğrenci için elzem olan bir dersin alınmasını engellemiş olacaktır.

Prof. Dr. Ahmet Cansız,
Bölüm Koordinatörü

İTÜ Elektrik Mühendisliği

elmak_lab2Elektrik mühendisliği; elektrik enerjisi üretim-iletim ve dağıtım sistemleri, akıllı şebekeler, elektrik makinaları, elektrikli sürücü sistemleri ve bunların tasarımı, projelendirilmesi, gerçekleştirilmesi, izlenmesi, korunması, kontrolu, ekonomisi ve yönetilmesi ile ilgili bilimsel ve teknolojik konuları kapsayan bir mühendislik dalıdır. Ayrıca elektrik mühendisliği; elektronik, haberleşme, bilgisayar ve makine mühendisliği konularının bir kısmının uygulama alanı niteliğinde disiplinler arası ortak bir platform oluşturmaktadır.

Eğitim ve öğretime başlama tarihi 1926 yılına kadar uzanan Elektrik Mühendisliği Bölümü (Şubesi) 1944 yılında kurulmuştur. Şu ana kadar Elektrik Mühendisliği Lisans Programı'ndan 4907 mühendis, Yüksek Lisans Programı'ndan 591 Yüksek Mühendis ve Doktora Programı'ndan 117 doktor ünvanlı mezun verilmiştir. Halen Elektrik Mühendisliği Bölümü Lisans Programı'nda 608 ve hazırlıkta 89, Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalı altındaki Elektrik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'nda 342 öğrenci ve Doktora Programı'nda ise 74 öğrenci eğitim ve araştırmalarına devam etmektedir. Elektrik mühendisliği lisans ve lisansüstü çalışmalarını yürüten akademik kadroda, 14 profesör, 6 doçent, 7 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi ve 24 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Elektrik mühendisliği ve ilgili teknolojilerde köklü ve prestijli bir eğitim ve öğretim kurumu olan, İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü eğitim ve öğrenim çalışmalarını kendi misyonu ve vizyonu çerçevesinde yönlendirmektedir. Modern ve inter-aktif bir şekilde yapılan elektrik mühendisliği eğitiminde teorik seviyedeki dersler; tasarım projesi, bilgisayar simülasyonu ve gelişmiş ve zengin laboratuvar altyapısına sahip derslerle desteklenmektedir. Ayrıca mühendislik eğitiminde öğretme-modundan öğrenme-moduna geçilmesi ile öğrencilerin teorik bilgilerini etkin olarak kullanabilme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

abet

İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (Engineering Accreditation Commission - EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org,  (Kriter: Elektrik-Elektronik Mühendisliği). Bölümümüzün ABET Akreditasyonu ile ilgili detaylı bilgiyi Akreditasyon sayfamızdan edinebilirsiniz.